Peradarski kompleks "Brovis" d.d. Visoko nalazi se na lokaciji Donje Moštre, sjeverno od grada Visoko uz magistralni put Sarajevo - Zenica. Najveći je i najmoderniji centar peradarske proizvodnje u BiH, osmišljen i napravljen sa željom zaokruživanja kompletnog lanca proizvodnje i prerade "od farme do trpeze".

Brovis d.d. Visoko je u svom razvoju planski integrirao i razvijao pogone koji omogućavaju kontroliranu proizvodnju – od proizvodnje rasplodnih jaja, najsavremenije inkubatorske stanice u regionu za proizvodnju jednodnevnih pilića, kooperantsku mrežu za tov brojlera s podrškom Veterinarske službe Brovisa, proizvodnju stočne hrane, kao i cjelokupan proces klanja peradi s proizvodnjom mesa peradi i proizvoda od mesa peradi.

Fabrika stočne hrane smještena je u krugu kompleksa „Brovis” d.d. Visoko. Proizvodi po svjetskim standardima i po vlastitoj proizvođačkoj specifikaciji sve vrste stočne hrane za vlastite potrebe (potrebe ishrane matičnog jata i potrebe tova pilića), kao i za potrebe tržišta. Kapacitet silosa je 20.000 tona žitarica.

Klaonica peradi projektirana i izvedena po EU standardima, omogućava klanje brojlera brzinom do 4.000 komada na sat uz visok stepen automatizacije postupka. Rashladni sistem u režimu, - 41˚ C do + 8˚ C, je potpuno automatiziran i omogućava postizanje optimalnih temperatura u svim segmentima proizvodnje, što je od ključnog značaja za očuvanje hranjivih vrijednosti i zdravstvene ispravnosti. Svježe i zamrznuto pileće meso dostavljamo savremenim kamionima hladnjačama do prodajnih objekata čime smo u prilici imati pod nadzorom i tu krajnju kariku do potrošača.